PREHRANA

Velik poudarek dajemo "domači žlici". Hrana je domača. Veliko sadja in zelenjave pridelamo doma. Meso in mesni izdelki so lokalnega / domačega proizvoda od bližnjih kmetij.

slika okno

Jedilnik

Vsakodnevno jedilnik izobesimo v naših prostorih, kjer si starši lahko preberejo kako siti so naši trebuščki. Poleg štirih obrokov hrane, imajo otroci skozi ves dan na razpolago tudi dovolj tekočine (razni nesladkani čaji, domači sirupi in kompoti)

Zajtrk

Odvisno od grizenja in sposobnosti otrok. Razni mlečni izdelki z prikuho (kaša, riž, pirin zdrob, polenta,...), namazi (biomaslo, marmelada, med, domači namazi iz skute, jajc,...) in kruh (polnozrnati, pirin, koruzni,...)

Mešano sezonsko sadje, domači sokovi,...

Dopoldanska malica

Kosilo

Veliko jedi na žlico, ker otroci enostavno obožujejo razne juhe in enolončnice: ješprenj, segedin / zelje, repa, golaž, mineštre, čufte,...
MESNO KOSILO:
Puranje, telečje, goveje meso + razne priloge (testenine, krompir, riž, leča, kus-kus, polenta, domači štruklji, buhteljni, domači puding, ajdova kaša) in ZELENJAVNE PRILOGE (sveža sezonska zelenjava).

Sezonsko sadje, jogurti, skute, smoothi, domači puding, zdravi prigrizki (riževi vaflji, namazi, kruh,...)

Popoldanska malica