PREDSTAVITEV PROGRAMA, PREHRANE IN NEKAJ O NAS

O veselih nogicah se veliko dobrega govori, pridi k nam pokukat tudi ti :)

Imamo dolgoletne izkušnje z varstvom otrok, primerno izobrazbo ter veliko srčnosti, prijaznosti, ljubezni ter odgovornosti, da se bodo vaši otroci pri nas počutili varno in sprejeto.

slika okno slika jelenček

Z našim pedagoškim pristopom spremljamo celostni razvoj vašega malčka od prvih korakov do pridobljenega novega znanja in veščin velikih korenjakov. Otroci so v prvih letih predšolskega obdobja izredno dojemljivi za dogajanje okoli sebe. Pomembno je, da z njimi veliko sodelujemo, vzpostavljamo pristne odnose, kateri so pozitivno vodilo na poti odraščanja. Predšolski otrok se uči s posnemanjem in pozitivno interakcijo v zvezi z odraslim. Naša dejanja so izrednega pomena pri vzgoji. Z zgledom se otroci učijo.

Naša dejavnost je registrirana pri Ministrstvu za izobraževanje, znanost, kulturo in šport (pod zaporedno številko 91/2012)

Dejavnosti v našem varstvu

govor

Veliko pozornost namenimo govoru in sporazumevanju

Beremo pravljice, zgodbice, pojemo pesmi, pripovedujemo, opisujemo, razlagamo. Govorna beseda v prvih letih življenja spodbuja razvoj sposobnosti mišljenja in govorjenja.

Poudarek na samostojnosti

Osnovne higienske navade, kulturne navade, spodbujanje otrokove samostojnosti v zvezi z skrbjo za sebe (oblačenje, hranjenje, spalne navade, itd)

slika okno
govor

Veliko gibanja

Veliko se gibamo na svežem zraku, telovadimo, radi tudi plešemo. Ples je umetnost gibanja. Otroci se hitro naučijo osnovnih elementov gibanja v prostoru.

Socialne igre

Spoznavamo, pogovarjamo, učimo, igramo in družimo se skupaj.

slika okno